Egyéb helyi lehetőségek

 

Halastó

Összesen 3 hektáros terület áll rendelkezésre különböző szabadidős tevékenységekre.

Ritka madarak költőhelye szomszédságában található a halastó, amely elsősorban a horgászat kedvelőinek nyújt kellemes szórakozást, de lehet kisebb kirándulás, túra célja is

 

 

Tájház

Márok központjában található a tájház, amely LEADER-támogatással újult meg egy közel száz éves épület átalakításával. A tájház látogatója megismerkedhet a régi idők emlékeivel és hagyományaival. Az épület a nyeregtetős parasztházak jellegzetességeit mutatja. Az Együtt Márokért Egyesület és az önkormányzat a felújítás alatt mindvégig arra törekedett, hogy mindent az eredeti állapotában állíttasson vissza, így a látogatók a múltban érezhessék magukat.

 

 

Mároki Lakodalmas

Minden év augusztusában tartják a Mároki Lakodalmas Parádét, mely egy két napos hagyományőrző és ápoló rendezvény, amely minden korosztály számára szórakozást és kikapcsolódást biztosít. Az első napon a falu két része Németmárok és Hercegszentmárton házasságot köt. Igazi falusi lakodalommal és helyi hagyományokkal fűszerezve szórakoztatják az ide ellátogatókat. Kiemelt figyelmet fordítanak a régi szokások felelevenítésére, továbbá a népművészeti hagyományok megismertetésére. Fontos szerep jut a gasztronómiának is, a résztvevők megkóstolhatják a helyiek által sütött lakodalmas süteményeket, a környéken termelt borokat, illetve a lakodalmas ételeket is.
Második napon a Német Hagyományőrző Ifjú Zenekarok és Tánccsoportok Találkozója kerül megrendezés. A kézműves vásár, légvár, arcfestés, trambulin, lakodalmas ételek, kiállítás, körhinta, lovas kocsik, lovaglási lehetőség, nyitott múzeum és templom, hagyományos magyar és sváb népviseletek szerves részei rendezvényüknek.